Circulaire werkkleding?

Duurzaamheid is een hot topic in de wereld van vandaag en niet zonder reden. Het is voor veel bedrijven in sectoren zoals de bouw en transport een doel hun steentje bij te dragen aan het behoud van het milieu voor toekomstige generaties. Een manier om dit te doen is door duurzame praktijken toe te passen in de kleding die ze op het werk dragen.
Hoewel de textiel industrie nog lang niet volmaakt is op het gebied van circulariteit, zijn er merken/leveranciers die hier het voortouw in nemen.

Voordelen van circulaire werkkleding:

Beter voor het mileu

De kleding is gemaakt van biologisch katoen, gerecycled polyester en andere milieuvriendelijke materialen.

Beter voor de drager

Duurzame werkkleding wordt vaak gemaakt van comfortabelere en ademende materialen. 

Beter voor het imago

Duurzaamheid is een veelbesproken issue dezer dagen en het is belangrijk om kleding te kiezen die niet alleen functioneel, maar ook duurzaam is.

Mobirise

Tricorp - Rewear & RE2050

Een leverancier van ons die voorop loopt in circulaire werkkleding is Tricorp Workwear. Tricorp staat bekend om hun brede en kleurrijke kleding, maar wat hen onderscheidt is hun toewijding aan duurzaamheid. Ze hebben een assortiment aan kleding die is gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester.
Met de twee kledingpakketten Rewear en RE2050 is Tricorps eerste missie geslaagd! Rewear is een kledingpakket waarbij de artikelen voor een deel zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Deze items zijn gebaseerd op zes bestsellers uit het standaard assortiment. Het RE2050 pakket bestaat ook uit zes artikelen die een volledig nieuw design hebben en voor bijna 100% uit gerecyclede materialen bestaat.

Mobirise

Snickers - REPREVE® & Solution Dyed

Een ander bedrijf dat van duurzame werkkleding een prioriteit maakt, is Snickers Workwear.
Ze hebben een collectie van REPREVE® gerecycled polyester, biologisch katoen en andere milieuvriendelijke materialen. Ze hebben ook duurzame praktijken geïmplementeerd in hun productieproces, zoals het gebruik van milieuvriendelijke kleurstoffen en het verminderen van het waterverbruik.
Het kleuringsproces genaamd ,Solution Dyed, levert polyesterstoffen op met uitstekende, langdurige kleurprestaties, die zijn geverfd in een duurzamer proces waarbij het water- en energieverbruik aanzienlijk lager is in vergelijking met het traditionele verven per kledingstuk. Daarnaast zijn voor dit proces ook minder chemicaliën nodig en produceert het minder CO2-uitstoot.

Benieuwd hoe we jullie werkkleding kunnen verduurzamen?

We helpen jullie graag in de zoektocht naar duurzamere werkkleding! Al onze klanten kunnen ook gebruik maken van onze circulaire retour logistiek. Zo draag je niet alleen nieuwe kleding van gerecyclede grondstoffen, maar zorgen we dat de oude werkkleding ook een nieuw leven krijgt.

Contactgegevens
Openingstijden
  • Maandag: 08:00-17:00
  • Dinsdag: 08:00-17:00
  • Woensdag: 08:00-17:00
  • Donderdag: 08:00-17:00
  • Vrijdag: 08:00-17:00
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten
Amko Werkkleding

Werkkleding nieuwe stijl, waar iedereen beter van wordt.

Social

Mobirise site creator - See here